ELINKEINOT

P-K:n keskussairaalan teho-osasto

kuva

Teho- osasto

Teho-osaston lääkäri huolehtii pääasiallisesti potilaan hyvinvoinnista. Mutta potilas voidaan hätätapauksissa viedä hoitoon myös Yliopisto sairaalaan esim. Kuopioon. Normaali työaika on 8 tuntia ja tavallisesti potilaita on päivässä 4-8. Sairaalan alakerrassa on lastenpoli. Teholla on aamulla 6 tai 7 työntekijää, päivällä 5 ja yöllä 4 tai 5 työntekijää. Huoneet ovat hyvin siivottuja.

Teho-osaston johtaja Sari Karlson pitää työstään, koska se on mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Osaston lääkäri hälytetään todella harvoin toiseen kaupunkiin. Sairaala saa käyttöönsä ambulansseja tarpeen mukaan. Hätätapauksissa voidaan siirtää potilaita tarvittaessa muihin sairaaloihin. Päivällä leikattuja heräämöhoitoa tarvitsevia ja yön aikana leikattuja potilaita hoidetaan yöheräämössä. Yöheräämössä on 5 potilaspaikkaa ja teho-osastolla on 8 potilaspaikkaa.

Haastattelija Mika Sykön kysymykseen, vastaako television sarja Teho-osasto oikean teho-osaston toimintaa, ylilääkäri Sari Karlson vastasi, että sen toiminta vastaa enemmän ensiapupoliklinikan kuin teho-osaston toimintaa.

Nepenmäen koulun 5 a- luokan oppilaat Juho Sihvola ja Mika Sykkö haastattelivat syksyllä 1998 teho-osaston johtajaa ylilääkäri Sari Karlsonia. Valokuvat Raimo Vänskä.1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24