ELINKEINOT

Rauma konserni ja Timberjack

kuva

Joensuun Timberjack - osa Rauma-konsernia

Rauma-konsernin toimitusjohtaja on Heikki Hakala. Konserniin kuuluu metsäkoneita valmistava Timberjack, kuitutekniikkalaitteita ja prosesseja toimittava Sunds Defibrator, kivenmurskaimia tekevä Nordberg sekä venttiileihin ja virtauksen säätöjärjestelmiin eri-koistunut Neles Controls. Raumalla on tuotantoa yhdeksässä maassa, omia toimipisteitä 38 maassa ja laaja jälleenmyyntiverkosto. Rauman liikevaihto vuonna 1997 oli 10,9 miljardia markkaa. Rauman osakkeet noteerataan Helsingin Hex ja New Yorkin (NYSE) pörsseissä.

Päämääränä Raumalla on olla asiakkaan ensisijainen laitetoimittaja ja tukipalvelujen tuottaja. Rauma-konsernin pääasiakasteollisuudet ovat sellu- ja paperiteollisuus ja rakennus- ja maanrakennusteollisuus.Rauma lisää osakkeenomistajien sijoituksen arvoa kasvamalla kannattavasti ja tehostamalla toimintoja. Rauma-konsernin toiminta perustuu asiakkaan tar-peiden syvälliseen tuntemiseen. Tuotteet ja tuotantoratkaisut kehitetään usein yhteistyössä asiakkaan kanssa. Koneille ja laitteille tarjotaan elinikäinen käyttötuki. Ensimmäiset Timber-jack 1010B-kuormatraktorit toimitettiin Woodstockin tehtaalta asiakkaille syksyllä 1997. Joen-suussa saman mallin tuotanto alkoi keväällä 1998. Suds Defibrator on maailman johtavia kuitutekniikan laitteiden ja prosessien toimittajia massa-, paperi- ja levyteollisuudelle.

Rauma Repola ja Valmet yhdistyvät kesäkuussa v.1999. Hankkeesta tulee maailman suurin yhdistymä.

Nepenmäen koulun 5a- luokan oppilaat Antti Tikkanen ja Antti Kanninen haastattelivat syksyllä 1998 Timberjackin Kauko Asikaista. Lähdetiedot Timberjackin esitteet ja tiedotteet. Valokuvat Raimo Vänskä.1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24