ELINKEINOT

Monipuolinen Kuntohovi

kuva

Joensuun Kuntohovin monipuoliset palvelut.

Joensuun Kuntohovin ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii kaikesta. Sinua odottaa koti, jossa saa apua ja palvelua arkipäivän hankalissa toiminnoissa ja parhaan mahdollisen hoidon fyysiseen vammaan tai kipuun. Tulit sitten liikuntavammaisena, sotainvalidina tai tarvitset paikkaa leikkauksen jälkeen, niin saat hoitoa ja apua Kuntohovin henkilökunnalta. Kun tarvitset hoitoa, niin lääkärit ja muut työntekijät hoitavat sinua. Fysioterapian erikoislaitteita ovat esim. laserhoitokynä. Siinä on pulsoiva laser. Palveluihin kuuluu myös valohoito. Diodien määrä on nyt kolmessa levyssä yhteensä 342 diodia. Tämäkin laite on edellistä tehokkaampi.. Sairaskoti järjestää juhlia ja tapahtumia. Sinulla on mahdollisuus nauttia savihoidosta, lämpökylvystä, pore- ja uima- altaasta. Kuntohovin majoitushuoneissa on puhelin ja TV. Majoitushuoneet ovat hotellitasoisia yhden ja kahden hengen huoneita tai 3-4 hengen abartomentos perhehuoneita. Esimerkiksi kahden hengen huone 380mk/vrk eli 63,91 euroa.

Kuntohovilla on töissä sairaanhoitajia, perushoitajia, fysioterapeutteja, kuntohoitajia, hierojia, laitossiivoojia, keittiö- ym. henkilökuntaa. Sen palveluja ovat laitoshuolto, kuntoutuspalvelut , palveluasuminen sekä kylpyläpalvelut. Hoitoja ovat esim. pitkäaikainen hoito Siellä on myös uimahalli ja solarium. Työntekijöitä on noin 100. Kuntohovi aikoo lisätä palveluasumista. Kuntohovilla ei ole sisaryhtiötä.

Toimintoja ylläpitävän Pohjois- Karjalan Sairaskotiyhdistys ry:n perustivat 25.11.1976 maakuntaneuvos Osmo Kuivalainen, emeritus kaupunginjohtaja Aaro Heikkilä ja sosiaalineuvos Urho Rautiainen. Tänään konsernin toimitusjohtajana toimii Ahti Karttunen. Pohjois-Karjalan sairaskotiyhdistys ry:n toimitiloja ovat Sairaskoti, Kuntohovi, Uimahalli, Palvelutalot ja Vuokratalo. Kuntohovin osoite on Nepenmäenkatu 2 80200 Joensuu. Kuntohovin motto on "Lähtiessään tyytyväinen asiakas."

Nepenmäen koulun 5 a-luokan oppilaat Ville Kari ja Aleksi Laaksonen haastattelivat syksyllä 1998 toimitusjohtaja Ahti Karttusta ja osastonhoitaja Sirpa Suomalaista. Lähdetiedot Joensuun Kuntohovista. Valokuvat Raimo Vänskä.1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24