JOENSUULAISET

Hukanhaudan kauppias Talousneuvos Martta Laine-Seitakari kertoo osa3

kuva

Ensimmäisessä kaupassani minulla oli vain yksi apulainen. Tein työtä aamusta iltaan. Liikevaihdon kasvettua tuli myös lisää työntekijöitä. Eväskontti sai nimen siitä, kun lehdessä oli ilmoitus, että myydään Eväskontti Kirkkokatu 8:sta. Tuntui, että voimia riittää ja rupesin vetämään myös tätä kauppaa. Kun kaupunki laajeni Kanervalaan ja siellä ei ollut kauppaa, vuokrasimme kaupungilta tontin, johon rakensimme kaupan. Sinne valmistui Joensuun ensimmäinen valintamyymälä. Kirkkokadun kaupan möimme toiselle yrittäjälle.

Kun perustin kauppani Hukanhaudalle, niin ympärillä oli vain mökkikylä . Kerros- tai rivitaloja ei ollut ja omakotitaloja oli harvakseltaan kaukana toisistaan. Asiakkaat olivat lähialueen asukkaita. Nykyisin asiakaspiiri on laajentunut ja ostoksille tullaan autolla hyvinkin kaukaa.

Ensimmäinen kauppani oli hyvin alkeellinen. Aluksi oli vain kassakone . Maidot ja kermat säilytettiin betonialtaassa. Talvella säilöttiin purukasaan jäitä ja niitä käytettiin kesällä maidon jäähdyttämiseen. Maidot ja piimät mitattiin asiakkaiden astioihin. Myöhemmin tulivat maitomittarit, joilla maito pumpattiin astioihin.1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18