ELINKEINOT

Niinivaaran palvelukeskus jatkuu vieläkin

kuva

Suvitori: Suvitori on perustettu v. 1972 ja sitä on laajennettu keväällä 1998. Laajennuksen yhteydessä kaupan pinta-alaa ja tavaravalikoimaa lisättiin. Asiakkaat tulevat pääosin Niinivaaralta ja Hukanhaudalta. Tällä alueella asuu noin 6 500 ihmistä. Muualtakin kaupungista käy jonkin verran asiakkaita. Ruuhkia on vain joskus kassoilla. Kassoja oli aiemmin neljä, nyt niitä on kuusi. Henkilökuntaa on keskimäärin 15. Myymäläpäällikkönä toimii Lasse Taren.

Pizza Brahea: Pizza Brahea on perustettu v .1994. Yrittäjänä toimii Jouni Mustonen. Myytävänä on pizzaa, kebabeja ja salaattiannoksia. Työharjoittelijaksi otetaan silloin tällöin koululaisia.

Kioski: Kioski Huikuri on toiminut noin 20 vuotta. Nykyinen omistaja on Päivi Huikuri siskonsa kanssa. Aiemmin hänen vanhempansa pitivät kioskia. Asiakkaita on aika paljon.

Niinisilmu: Niinisilmu on perustettu vuoden 1998 alussa. Asiakkaita on aika paljon. Myytävänä on kankaita ja ompelutarvikkeita. Myös pienimuotoista ompelupalvelua on saatavilla.

Niinivaaran Salonki: Kampaamo on perustettu vuonna 1979 tähän palvelukeskukseen Työntekijöitä on kolme ja paikka on suosittu. Rastoja ei tehdä, mutta muita vaikeitakin hiusmalleja tehdään pyydettäessä.

Osuuspankki: Osuuspankin Niinivaaran konttori on perustettu syyskuussa 1979. Työntekijöitä on 4, joista kolme on pankkitoimihenkilöitä ja yksi on konttorinhoitaja. Asiakkaita on aika paljon ja koko ajan tulee lisää. He tulevat pääosin Niinivaaralta, Hukanhaudalta, Karsikosta ja Reijolasta. Palkka- ja eläkepäivinä on ruuhkaa, samoin kuukausien vaihteessa.

Merita-pankki: Merita-pankki on perustettu Niinivaaralle vuonna 1958. Aluksi se toimi ns. autopankkina Olli Tiaisen puistossa. 1960 aloitti Pohjoismaiden-Yhdyspankin konttori toimintansa lähellä puistoa. Työntekijöitä on nykyisin 8: johtaja, viisi kokopäiväistä ja kaksi osapäiväistä pankkitoimihenkilöä. Asiakkaita on paljon. Kuun vaihteessa, kuun puolivälissä ja eläke- ja palkkapäivinä on ruuhkaa.

Ego-piste: Ego-pisteessä on keräysastiat lasille, paperille, pahville, muoville, paristoille, metallille, tölkeille ja vaatteille.

Lisäksi Niinivaaran palvelukeskuksessa on peruspalveluviraston vanhustyön työntekijällä vastaanottotilat ja pub-ravintola Kolumbus.

Tekijät: Samuli Karttunen, Ville Neuvonen, Sami Pakarinen, Mikko Pitkänen ja Antti Poutiainen, Nepe 5B.


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24